Declarare intrastat

Ce reprezinta Intrastat si pentru ce se utilizeaza?

Intrastat este un sistem de colectare a datelor statistice privind schimburile de bunuri între statele membre ale Uniunii Europene (UE).

Sistemul statistic Intrastat se referă numai la schimburile de bunuri între statele membre UE, deci comerţul cu servicii este exclus din acest sistem.

Una dintre principalele caracteristici ale sistemului statistic Intrastat constă în colectarea directă a informaţiilor de la operatorii economici care realizează schimburi intracomunitare de bunuri, înregistraţi în scopuri de TVA.

Datele privind schimburile de bunuri cu ţările terţe (care nu fac parte din UE) nu trebuie declarate în sistemul Intrastat, acestea fiind colectate în continuare prin declaraţii vamale, în cadrul sistemului statistic Extrastat.

Servicii de intocmire a declaratiei Intrastat

În România, operatorii economici obligaţi să completeze şi să transmită la Institutul National de Statistica declaraţia Intrastat sunt cei care au realizat un volum al expedierilor intracomunitare de bunuri mai mare de 900.000 lei şi/sau un volum al introducerilor intracomunitare de bunuri mai mare de 500.000 lei.

Intrucat activitatea de intocmire si depunere a declaratiilor Intrastat este extrem de importanta, noi venim in intampinarea dumneavoastra cu un serviciu complet, bazat pe profesionalism si eficienta, care consta in colectarea corecta si completa a datelor si transmiterea declaratiei in forma sa finala catre Institutul National de Statistica. 

Lasand pe seama noastra intocmirea declaratiei Intrastat veti avea in scurt timp o serie de avantaje:

Doriti sa aflati mai multe informatii despre noi sau serviciile oferite?

Scrieti-ne pe adresa de e-mail: nicu.badea@stc-consult.ro sau sunati la numarul de telefon 0040 368 461 821.

Servicii

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.